vineri, 12 decembrie 2008

Ciocolata SAFE DELIGHTPropunere privind lansarea pe piaţă a unui nou produs sub o nouă marcă


I. Prezentarea produsului


Noul produs lansat de Elisa Bio Secret este o ciocolată cu totul specială prin ingredientele folosite şi valoarea ei nutritivă, ce se regăseşte în 4 sortimente menite să satisfacă cele mai importante nevoi al femeii zilelor noastre, mai ales aceea a siguranţei consumului unei ciocolate pe cât de plăcută... pe atât de sănătoasă.

Într-o lume supusă constant la informaţii privind beneficile reorientarii noastre către natural dpdv al consumului în primul rand, este necesară reinventarea acestui “dulce păcat” generator de stări euforice…plecând de la o bază...mult mai sănătoasă.

Cel mai important aspect al ciocolatei noastre il constituie ingredientele prezente în forma lor cea mai pură ( cacao şi unt de cacao ) cât şi lipsa zahărului rafinat, foarte dăunator sanataţii.

O puteţi considera o ciocolată…”curată”.

Se regăseşte în 4 sortimente, după cum urmează :

1. “Safe Delight – Energy Boost”

Primul sortiment, “Soft Delight - Energy Boost” este o combinaţie de cacao, unt de cacao pur şi fructe uscate cum ar fi : curmale, stafide, smochine, banane, caise, mere, prune,capşuni, portocale afine şi fructe exotice : ananas, papaya, kiwi.

Fructele uscate sunt o sursa importantă de energie fiind bogate în vitamine şi minerale.

Curmalele asigură pe langa fibre, întreaga gama de vitamine din grupa B cat şi magneziu care tonifică muşchii şi întârzie îmbătrânirea .

Smochinele sunt bogate în potasiu, calciu şi fosfor fiind foarte nutritive, uşor digerabile şi tonifiante (recomandate sportivilor).

Stafidele sunt surse considerabile de fier, potasiu, fosfor, calciu.

Şi acestea nu sunt decat 4 motive ca să credeţi în specificul natural al compozitiei.

2. Safe Delight – Go Fiber !

Este un amestec fin din cea mai bună cacao şi cereale integrale ( ovăz, grâu, secară, mei) cat şi germeni de grâu ce se regaseşte sub forma unei porţii de fibre delicioasă, necesară în alimentaţia zilnică.

Fibrele sunt cunoscute pentru efectul lor purificator…ajuntând femeile să se simtă uşoare precum un … fluturaş!3. Safe Delight – Ole Seed !

Este desertul care dă tonul celor 2 sortimente bazate pe combinaţia de cacao şi oleaginoase.


+


Delicat, acesta îmbină gustul ciocolatei cu aportul cremos de vitamine şi minerale ce se regăsesc în seminţe folosite (in, susan, floarea-soarelui,dovleac) menite să rezoneze cu organismul nostru.


4. Safe Delight – Ole Nuts!


Cel de-al doilea sortiment “oleaginos” este de fapt combinaţia perfectă între ciocolata intensă şi cel mai potrivit mix de alune de pădure, nuci (caju, braziliene), fistic şi migdale, fiind asemeni unei tablete de sănătate.

Foarte important este că, exceptând primul sortiment, toate celelalte 3 sortimente se adresează şi diabeticilor, fiind inscripţionate cu un “ F.D.”..= friendly to diabetics !

II. Publicul - ţintă


Il reprezintă femeia modernă, femeia secolului XXI. Femeia care este activă şi mereu interesată de aspectul sănătaţii sale dar şi dornică să se menţină în formă.

Această femeie care este aparent perfectă…are o mica slăbiciune : dulciurile.


Şi o stresează căutarea perpetuă a unei soluţii de compromis pentru că…este pofticioasă.

Cariera o solicită şi are nevoie de un aliat de nădejde în clipele grele…şi un partener de răsfaţ în puţinul timp liber.

Va doriti sa vedeti o imagine concreta a publicului tinta? Enjoy it !

III. Poziţionarea mărcii


Bazându-se pe ultimele cercetări în domeniul nutriţiei şi tinând cont de una din principalele preocupari ale femeii moderne, accea de a-şi menţine silueta, liderul de piaţă în materie de produse BIO din România, Elisa Bio Secret, vine în ajutorul lor, oferindu-le prima ciocolată pentru a cărei consumaţie, NU este necesară în prealabil consultarea tabelului caloric.

Prin ingredientele alese cu grijă şi însăşi sloganul ce o completează “ Safe Delight – Porţia TA de libertate cu gust de sănătate” se doreste a elimina permanentul stres al femeilor de a consulta tabelul caloric, apoi de a-şi impune să mănânce doar o singură bucăţică, neputând să o savureze nici pe accea, presate psihic de ce efecte nocive ar putea avea asupra siluetei.

Câte dintre noi nu ne dorim să ne delectam chiar şi cu o întreagă ciocolată uneori? Şi mai mult decât atât, să avem certitudinea că …nu ne afectează în NICI un fel.

Safe Delight este o porţie de libertate şi sănătate binemeritată de fiecare femeie şi de care este recomandat să te bucuri…ori de câte ori pofteşti.

Vrem ca ciocolata să NU mai fie privită drept fructul interzis, ci un “must have” al alimentaţiei echilibrate.

Safe Delight poate fi consumată FARĂ STRES, şi mai mult decât atât, cu UŞURAREA de a fi atins două obiective : un aport crescut de vitamine şi minerale cât şi satisfacerea poftei de dulce.

Safe Delight vrea să comunice femeilor că la baza unui trup armonios şi sănătos, nu stă un tabel caloric, ci o alimentaţie echilibrată în care permisivitatea, satisfacerea poftelor, NU este un LUX, ci un mod inţelept de a-ţi mentine un tonus ridicat şi un zambet împlinit.

Încurajăm femeile să înţeleagă că menţinerea frumuseţii, mai nou, cu ocazia lansării Safe Delight, NU le mai impune abstinenţe de ordin alimentar, ci le ingăduie să fie permisive cu ele însele şi cu poftele lor, căci doar aşa, radiind de fericire şi bunăstare, vor fi cu adevărat frumoase.

Safe Delight te eliberează de stresul cotidian şi de stresul de a-ţi numara fiecare îmbucătură!

De stresul că “tot ce mănânci se depune” şi că “ iar ai cazut în păcat, gustând ceva dulce”.

Safe Delight se preocupă de sănătatea femeilor şi îşi propune să realizeze o comunitate a femeilor care trăiesc “safe”.

De accea, organizează lunar dezbateri pe teme de nutriţie şi învaţă femeile cum să se hrănească, încât să se poată bucura de toate micile placeri ale vieţii…în voie.IV. Identitatea mărcii

Nume de marcă :
În ceea ce priveşte logotip-ul, pe ambalajul ciocolatei, care va fi unul biodegradabil asemănător unei hârtii mată de nuanţă maro ~ discret, simplu ~ va fi inscripţionat în basorelief, sub forma unui cerc numele mărcii Safe Delight cu o nuanţă mai închisă de maro (maro ciocolatiu) lucioasă, iar golul dintre cele două este completat de un logo “fluid” care se întrepătrunde cu “S”-ul cuvantului “safe”. Litera “S” este şi ea desenată având ca început şi terminaţie câte o frunză verde, simbolizând prospeţimea şi accentuând ideea de BIO.

Pentru fiecare sortiment există evident o particularizare a ambalajului, astfel încât, toate cele 4 ciocolate beneficiază de un “look” individual, proaspăt, urmărindu-se a fi un fin traducător al ingredientelor.Safe Delight - Energy BoostAstfel, în cazul ciocolatei Energy Boost, designul ambalajului se completează cu încă un “basorelief”, de data aceasta mai colorat, lucios şi foarte expresiv cu privire la ingredientele produsului, redând imaginea multitudinii de fructe uscate cât mai apetisant : curmale, smochine, caise,banane, stafide,mere, prune,portocale, capsuni şi fructe exotice(ananas,papaya,kiwi).

Întorcând ambalajul, sub formă de recunoştiinţă avem o urare pentru consumatoarele noastre “ Welcome back to nature! ” şi o secţiune răzuibilă, conţinând un cod cu ajutorul căruia se pot înscrie pe site-ul nostru http://www.safe-delight.ro/ pentru a participa la seminariile organizate lunar.

Atentie! De asemenea, in dreapta sus, Ciocolata "Safe Delight" iti reaminteste : " Uita de calorii ! Eu sunt portia ta de sanatate cu gust de libertate!". Datorita faptului ca suntem obligati sa publicam informatiile nutritionale, ele vor putea fi totusi accesate dezlipind usor autocolantul cu textul mentionat mai sus.


Safe Delight – Go Fiber!

Ambajalul acestui sortiment va respecta aceleaşi “reguli” expuse mai sus însă, în locul fructelor uscate, va avea ca imagine bogăţia fibrelor incluse în produs sub forma cerealelor integrale.

Safe Delight – Ole Seed !

Aşa cum spune şi denumirea ( Ole ~ oleaginoase ), această ciocolată abundă în amestectul fin de seminţe, lucru uşor de observat şi pe ambalaj, care găzduieşte central, o poză reprezentativă.


Safe Delight – Ole Nuts !

Beneficiază de un look energic, ca şi ingredientele sale!
V. Conţinutul mesajului


Sloganul mărcii Safe Delight este :

Porţia TA de libertate cu gust de sănătate.”


Un mesaj simplu, uşor poetic dar cu lipici la categoria careia i se adresează.

Subliniază exact cele două elemente prin care Safe Delight se diferenţiază major de concurenţa şi anume : libertatea şi linistea cu care o poţi savura ţinând cont de ingredientele sale şi beneficiile lor.

Atentie! Carcotasilor care va spun ca oricat ar fi de sanatoasa, daca mancati 2 pe zi va ingrasati, spuneti-le sa nu isi mai faca griji pentru dumneavoastra, caci TOCMAI prin INGREDIENTELE ei naturale si lipsa completa a zaharului rafinat, ciocolata Safe Delight, este atat de satioasa...incat va saturati doar din cateva bucatele !

VI. Macheta anunţului publicitar

Anunţul va fi publicat in revista “The One”, deoarece atât sloganul revistei

“ Be the ONE, not anyone ! ”

cât şi targetul acesteia, corespunde cu convingerile noastre (Elisa BIO Sercret) şi respectiv, se regăseşte în publicul nostru ţintă.Tocmai pentru că nu am întâlnit aşa ceva până acum şi pentru că femeilor le plac surprizele dulci m-am gandit la o lansare cu sampling în revista The One.

La sfarşitul revistei, pe una dintre pagini este ataşat acel ambalaj de hârtie maro simplă inscripţionată în miniatură, de care vă vorbeam, ce înveleşte o bucăţică de ciocolată în formă de O.

Îndemnul ce se regăseşte în partea de sus a paginii este :

“ Be the ONE. The BIO one ! ”

Iar josul paginii găzduieşte sloganul mărcii

“ Safe Delight. Porţia ta de libertate…cu gust de sănătate! ”


Un comentariu:

  1. que pena...pongan un traductor ok?
    un abrazo y gracias por eguir mi blog
    www.deloquenosehabla.blogspot.com
    lidia

    RăspundețiȘtergere